+387 33 944-100 Generalna Direkcija

Međunarodna osnovna škola u Tuzli

Međunarodna osnovna škola u Tuzli

Međunarodna osnovna škola u Tuzli je potpisala Protokol o saradnji s Federalnim i Kantonalnim ministarstvom obrazovanja. Ova ustanova je osnovana 2003. godine i klasificira se u veliku svjetsku porodicu učilišta, koja obuhvaća više od 350 takvih i sličnih institucija širom svijeta.

Međunarodna škola u Tuzli je član ECIS-a (Evropsko vijeće za međunarodnu školu, tj. udruga takvih i sličnih škola). Ova škola finansijski podupire učenike i studente ne samo u Bosni i Hercegovini nego i širom svijeta. Posebna pažnja se posvećuje djeci iz siromašnih porodica, u smislu materijalne potpore i obrazovanja. Stoga svake godine u školama u Bosni i Hercegovini se organiziraju prijemni ispiti za dobivanje stipendije.

Škola se sastoji od tri odgojno-obrazovne institucije, sa sjedištem u mjestu Slavinovići , u Tuzli. To je najprikladnije i najmirnije mjesto za odgoj i obrazovanje koje zadovoljava sve potrebne uvjete za obrazovanje 130 učenika. Ulaganjem znatnih materijalnih sredstva u opremu i nastavni proces, u skladu s najvišim evropskim standardima, prva faza kampusa je dovršena, dok će se druga faza izgraditi u narednim godinama. Sve učionice su opremljene ormarima, LCD televizorima ili projektorom i kompjuterima.

Obrazovni proces i komunikacija u Međunarodnoj školi u Tuzli odvija se na engleskom jeziku, u moderno opremljenim učionicama i laboratorijima ,u skladu s najnovijim evropskim i svjetskim standardima. Škola je cjelodnevnog karaktera. Učenici su uključeni i u mnogobrojne vannastavne aktivnosti i sadržaje, a sve to uz nadzor i brigu nastavnika. U slobodno vrijeme učenici imaju na raspolaganju modernu kino salu, sa kapacitetom više od 100 sjedećih mjesta, moderno opremljen informatički centar, koji uvijek ima internet konekciju, te novi nogometni teren. Obrazovni sistem se izvodi po planu i programu nastave Kantonalnog ministarstva obrazovanja. U odjeljenjima ima najviše 20 učenika, tako da se može ostavriti pojedinačni kontakt sa svakim učenikom. Nova gimnazija, koja će u potpunosti zadovoljiti potrebe učenika na svim poljima, sada je u procesu izgradnje.

Međunarodna škola u Tuzli je već dugi niz godina uspješan organizator naučnog takmičenja. Voditelji odgojno-obrazovne prakse su iskusni nastavnici, koji su stjecali znanje i iskustvo na najprestižnijim univerzitetima širom svijeta. Izučavaju se strani jezici, kao što su njemački, turski , francuski , kao i mnogi drugi izborni jezici.

Učenici usvajaju znanje u skladu s najsavremenijim svjetskim obrazovnim standardima, tako Međunarodna škola u Tuzli daje puni doprinos harmonizaciji bosanskog obrazovanja s evropskim standardima. Učenici mogu ostati u školi od 7.30 do 17.00 sati, a nakon nastave mogu završiti svoje školske zadatke. Organiziramo sedmični sat čitanja, kako bi se poboljšala čitalačka kultura kod učenika.

Tokom proteklih godina Međunarodna škola u Tuzli je ostvarila izvanredne rezultate, što je svrstava među najbolje obrazovne institucije u Bosni i Hercegovini.

Ovim se ne završavaju sva postignuća. Međunarodna škola u Tuzli je uspješna i u sportu. Naši učenici, također,sudjeluju u humanitarnim akcijama, sakupljaju novac za siromašne u našoj zemlji, redovito sudjeluju i u drugim humanitarnim akcijama.

Međunarodna osnovna škola u Tuzli integralni je dio bosanske stvarnosti .U uvjetima snažnih globalizacijskih procesa, sve veći zahtjevi se postavljaju pred našim institucijama, u smislu konstantnog moderniziranja obrazovnog sistema, komunikacije i uvođenja novih evropskih obrazovnih trendova.
Upravo u tome se ogledaju naše tendencije.

https://ist.internationalschool.ba/ba/

Vrati se na vrh